Blog indlæg

Hvad er WordPress staging, bortset fra stærkt vanedannende?

Udvalgt billede til artiklen, "Hvad er WordPress staging?". Rødbrunt design med tre horisontale felter, mørkest i midten.

Et WordPress staging environment, eller testmiljø, fungerer på den måde, at man principielt har 2 hjemmesider, som kører parallelt. Den ene side er den, som offentligheden har adgang til, mens den anden (staging siden) kører ved siden af og som kun du har adgang til. Du kan så når som helst kopiere den aktive hjemmeside over på sidesporet, hvor du så i ro og mag kan lave ændringer, uden andre kan kigge med.

Staging infographic. Sådan fungerer WordPress staging.

  Testmiljøet er på den måde utroligt praktisk i forbindelse med:

 • Indholdsændringer
 • Designændringer
 • Opdateringer
 • Tests
 • Etc.

Professionelt værktøj

Staging-systemet er et næsten uundværligt værktøj i driften af en professionel hjemmeside. Det er det, fordi det er problematisk og lidt uprofessionelt at lave ændringer på en aktiv hjemmeside. Der kan let gå ting galt, når man opdaterer siden, eller tilføjer nye udvidelser.

Muligheden er desværre ikke så almindeligt herhjemme, da det er en feature, der ikke er med i de billige løsninger, som vi Danskere jo godt kan lide. Hvis man vil lidt mere med sin hjemmeside, kan man derfor med fordel se nærmere på udenlandske webhoteller.

Dette medfører imidlertid, at man skal kunne begå sig i et engelsk kontrolpanel og det kan have en lille SEO-omkostning at have hjemmesiden placeret i udlandet.

I udlandet kan man til gengæld finde hosting med lækre features, som stadig er til at betale. Ting som managed (premium) WordPress hosting er jeg ganske enkelt ikke stødt på i Danmark.

Hvornår er hjemmeside staging mindre aktuelt?

Et par eksempler hvor den ekstra pris er mindre berettiget, kunne være:

 • Hobby sider eller andet der ikke er af kommeciel karakter
 • Sider der aldrig eller kun sjældent ændres

Hvor finder man et web-hotel med staging?

Jeg har erfaring med to kendte og populære webhoteller i forskellige prisklasser, som tilbyder staging.

WP-Engine ligger i den dyrere ende og er vaskeægte managed WordPress hosting. De har uden sammenligning den bedste support, jeg har oplevet online, og staging og backup bliver ikke mere brugervenligt.

Staging push/pull knapper fra WP-Engine

Alternativer

Der findes også gratis alternativer, som i nogle tilfælde kræver, at man har godt styr på hjemmesideteknikken. Dette er løsninger jeg selv bruger til kunder, der har valgt et billigt web-hotel.

 • FTP
 • Migration plugins
 • Synkroniserings plugins
 • ”Push/pull” løsninger

I kommende og mere omfattende artikler vil jeg gå dybere ned i emnet og se på de forskellige tilbud og alternativer, så du bedre kan vælge en løsning, der passer til dig eller din virksomhed.

Skrevet af:

Michael Glans

Web designer & 3d animator