Vedligeholdelse af hjemmeside

Med en aftale om løbende WordPress hjemmesidevedligeholdelse slipper du for at tænke på, om din hjemmeside fungerer som den skal og om den sælger din ydelse eller service 24 timer i døgnet.

Lidt om hjemmesidesikkerhed

Lidt om backup

Backup er den bedste anti-virus

Uanset hvor meget man gør for at forbedre hjemmesidesikkerheden, vil der altid være en vis risiko for at siden bliver hacket. Derfor giver det en herlig ro i sjælen at have rigeligt med backups. Hvis der sker noget installerer vi den seneste backup (i hvert fald den seneste uden malware) og fortsætter som om intet var hændt.

Daglig automatisk backup

Ligesom det gælder for en almindelige computer backup, redder man flere data, jo oftere man laver backup. Bortset fra sider der sjældent ændres, anbefaler jeg altid at hjemmesiden sikres med en daglig backup. Hvis der sker meget på siden, kan man vælge at gøre det flere gange dagligt.

Backup levetid

Nogle gange opdager man ikke, lige med det samme, at man har fået slettet for meget eller lavet andre fejl. På samme måde kan et hackerangreb gemme sig i kortere eller længere tid før det aktiveres. Derfor gemmes din daglige hjemmesidebackup i 90 dage.

Ekstern og lokal backup

Den daglige automatiske backup gemmes eksternt i skyen. Månedligt, eller efter aftale, laver jeg en fuld lokal backup som jeg gemmer på min egen krypterede server. Din lokale backup indgår således i min egen backup struktur og jeg fristes dermed til at kalde din hjemmeside godt opbevaret.

Lidt om opdatering

Opdateringer generelt

Som du kender det fra din computer og dine forskellige mobile gadgets, kommer der opdateringer i en lind strøm. Det kan være både irriterende og tidskrævende. Samtidig kan man godt blive usikker overfor hvordan man gør og i hvilken rækkefølge. Derfor er det, for mange, en lettelse at slippe for den opgave i en travl dagligdag.

WordPress

WordPress udsender løbende opdateringer. Det kan være både rettelser, forbedrede eller nye funktioner, men det kan det også være vigtige sikkerhedsopdateringer. Det er derfor meget vigtigt, at WordPress holdes opdateret.

Tema & plugins

På samme måde kommer der løbende opdateringer til hjemmesidens tema/skabelon. Også her kan det dreje sig om nye eller bedre funktioner, rettelser og sikkerhedsopdateringer.

Lidt om rapportering

Tillid er godt, kontrol er bedre

Hvis man er på egen hånd og ikke kender til hjemmesideverdenen, er det stort set umuligt at vide hvad der foregår bag kulisserne på en hjemmeside. Men man behøver ikke at famle rundt i blinde.

Der er naturligvis grænser for hvad vi har brug for at vide og heldigvis findes der gode værktøjer til at fremhæve væsentlige oplysninger, der har værdi for virksomheden der ejer hjemmesiden.

Månedlig rapport

Du kan vælge at modtage en månedlig statusrapport med informationer om din hjemmesides tilstand. Det kan være ting som:

  • Opdaterede elementer
  • Backup status
  • Oppetid
  • Sikkerhed
  • Etc.

Lidt om statistik

Hvis du vel vide mere

Uanset om vi synes om det eller ej ved internettet som bekendt utroligt meget om os. Det samme gælder vores hjemmesider og systemerne ved alt ned i mindste detalje.

Med Google Analytics kan du få ufatteligt omfattende informationer om trafikken på din hjemmeside. Stort set det eneste du ikke kan finde ud af er den besøgendes navn og adresse.

Det er lidt skræmmende, men værdifuld, viden for en hjemmesideejer.

Rapportering

Du har fri adgang til din Google Analytics konto, hvor du selv kan finde de detaljer der interesserer dig. Det kunne være i forbindelse med din markedsføring.

Du kan også vælge at få en månedlig(eller oftere) rapport som er skræddersyet til dine ønsker.