Min Værktøjskasse

Dette er en oversigt over mine nøje udvalgte programmer og online serviceydelser, som jeg bruger dagligt eller jævnligt, og varmt kan anbefale.

WordPress

WordPress er naturligvis rygraden i denne sammenhæng. WordPress kan downloades gratis på WordPress.org.

Webhotel

Sammenlignet med andre webhoteller jeg har erfaring med, tilbyder de den bedste kombination af pris, funktioner og hastighed. Jeg er således helt tryg ved at anbefale UnoEuro.

Her kan du også hurtigt se, om dit drømmedomæne er ledigt. Skynd dig at registere det hvis det er, det bliver måske aldrig ledigt igen.

WordPress temaer

Jeg kan ikke sætte tal på hvor mange WordPress temaer jeg har testet. Til gengæld kan jeg sige, at jeg altid ender tilbage ved Elegant Themes, hvor jeg startede. Deres hjemmeside værktøj, Divi Builder, er vel nok markedets mest moderne og fleksible system.

Divi kan bruges som tema eller som plugin i et hvilket som helst tema. Det giver dig mulighed for at designe og strukturere dine sider og indlæg uden at kunne kode eller programmere.

Divi kan er også kernen i temaet Extra, som Melfar Web Design er bygget med.

Designværktøj

CSS Hero er et genialt plug-in til WordPress, der gør det sjovt og let at lave CSS ændringer på din hjemmeside eller blog. Du peger simpelt på det du vil ændre, og du kan så ved hjælp af slidere og numeriske angivelser lave ændringer, som du kan se med det samme.

Lav video i høj kvalitet

Camtasia til PC og Mac er software der gør dig i stand til at optage hvad der sker på din skærm. Perfekt til online undervisning eller visuel kommunikation i virksomheden. Indeholder også avanceret video redigering.

SEO Værktøj til søgemaskineoptimering og ranktracking

Med SEO-Powersuite er det lykkedes mig at spare en masse tid ved, at have alle mine SEO værktøjer samlet eet sted, fremfor at skulle abonnere på flere forskellige ydelser på nettet.

Den samlede Powersuite består af 4 selvstændige programmer, som også kan købes enkeltvis:

Rank Tracker ► Google placering og søgeordsanalyse

Rank Tracker er det af programmerne jeg bruger mest. Det ville kræve en længere artikel at beskrive funktionerne til fulde, men de funktioner jeg bruger mest er:

  • Ranktracking ► Løbende kontrol af Google placeringer
  • Søgeordsanalyse ► Dette omfatter at finde nye søgeord samt at analysere valgte søgeord for ting som sværhedsgrad, konkurrence, antal af søgninger, synlighed i søgninger og så videre
  • Styrkevurdering af mine domæner
  • Synlighedsrapporter

Indtil jeg købte SEO-Powersuite brugte jeg en masse tid på at finde forskellige tjenester der tilbød funktionerne enkeltvis. Det var tidskrævende og disse tjenester er dyre og altid baseret på abonnementer af forskillig varighed. Ranktracker samler en masse funktioner på eet hvilket giver en dejlig ro i det daglige arbejde med SEO.

 

Ranktracker screenshot

Klik for stor

Website Auditor ► Forslag til forbedret SEO

Website Auditor analyserer dine sider og indlæg, og fortæller dig om problemer, og hvad du kan gøre for at forbedre SEO for siden.

Programmet giver dig også løbende information om den samlede SEO styrke for din hjemmeside.

 

Website Auditor screenshot

Klik for stor

SEO Spyglass ► Hold øje med links på din og andre sider

SEO Spyglass giver dig indsigt i hvordan der linkes til den hjemmeside og individuelle sider og indlæg. Hvis du er nysgerrig, og det er man jo, kan du også bruge Spyglas til at se hvordan konkurrenten skaber links til deres side.

Her har jeg for sjov kigget under dynen hos Danmarks Radio og deres 2.2 millioner backlinks kan nok få enhver SEO expert til at besvime.

SEO Spyglas screenshot

Link Assistant ► Værktøj til at finde link muligheder

Link Assistant hjælper dig med at finde muligheder for at skabe links til din side. Jeg kan ikke udtale mig nærmere om programmet, da jeg har aldrig brugt det. Men man har adgang til det som en del af Powersuiten.