Professionel hjemmeside til erhverv, private og foreninger.

 • Mobilvenligt design
 • SEO
 • Hastighedsoptimering
 • Google Analytics og Search Console klar
 • Vedligeholdelsesordninger

Kom flyvende fra start

Byg din hjemmeside på ‘egen jord’

“En professionel hjemmeside er en investering i dig selv eller din virksomhed. En selvhostet hjemmeside gør dig 100% uafhængig af andres beslutninger, uanset om det er sociale medier eller en af de mange “gratis” hjemmesideplatforme.

Indholdet er DIN ejendom, som du kan flytte rundt med, som det passer dig”.

Michael Glans

Indehaver og Webdesigner

Processen bag en professionel hjemmeside

Der indgår enormt mange detaljer og beslutninger i opbygningen af en professionel hjemmeside. Det siger sig selv, at der er meget teknik, men den visuelle del er om muligt mere tidskrævende.

Det er derfor meget vigtigt, at du som kunde er opmærksom på, hvor de store tidsslugere er og ikke mindst, at du er indstillet på at deltage  tidligt i processen, hvis du ønsker at have indflydelse på sidens design.

Processen vil variere en del afhængig af, hvilken løsning der vælges, men et typisk forløb kan se ud, som følger herunder:

Dette er uden tvivl den vigtigste fase for dig som hjemmesidekunde. Det er blandt andet også her, jeg fortæller dig, at processen er et samarbejde, og at der er en del af arbejdet, som kun du kan gøre.

Alt efter dit budget, er det i starten af processen, at du har størst mulig indflydelse på det endelige resultat. Langt de fleste ønsker at holde prisen så lav som muligt, men det forudsætter, at du giver dine meninger og ønsker til kende så tidligt som muligt.

Det overrasker mange, at de bliver inddraget så tidligt, eller at de skal inddrages i det hele taget. Ikke mindst kommer omfanget bag på de fleste.

Heldigvis synes de fleste dog, at det er spændende, når projektet begynder at tage form.

Bemærk! Det er ligeledes her, at den første betaling finder sted.

Skræddersyet design er meget tidskrævende og hører dermed til i den dyrere ende af prisskalaen. Til gengæld får du her et unikt design, hvor der er mere tid til at kæle for detaljerne. Det er også i denne kategori, man finder muligheden for skræddersyet mobilt design (mobile first).

En almindelig vej til en billigere hjemmeside, at bruge færdige temaer eller builder layouts*. Fordelen er her, at du ved helt fra starten hvordan din side, i grove træk, vil komme til at se ud.

Imidlertid er dette desværre lettere sagt end gjort. Der er et enormt marked for temaer og layouts og det kan være meget tidskrævende at bestemme sig for look og funktionalitet. Priserne varierer, men et godt tema/skabelon koster mellem 300kr og 1000kr.

Jeg kommer naturligvis med forslag, eller giver gode tips, inden du starter din søgen.

(*) Et tema er en færdig skabelon, der er designet omkring midlertidigt indhold. Ofte er temaer designet til en specifik branche, da denne fremgangsmåde gør det lettere at skabe et sammenhængende design. Alle temaer kan bruges til andre formål, men det kan være lidt svært, at forestille sig hvordan det vil fungere i andre sammenhænge.

Builder layouts, eller templates som de ofte kaldes på nettet, kan på mange måder sammenlignes med nøglefærdige temaer. Forskellen er, at disse layouts bygger på de meget populære hjemmeside-byggere (page-builders), såsom:

 • Elementor
 • Divi
 • Beaver Builder
 • Etc.

Indsamling og fremstilling af indhold til hjemmesiden er en overraskende omfattende og svær opgave, og opgaven ligger i de fleste tilfælde hos kunden. Det er derfor afgørende, at denne proces sættes i gang så hurtigt som muligt og prioriteres højt.

Bemærk! Med mindre andet er aftalt, er arbejde med indhold ikke omfattet af et evt. tilbud. Arbejde med tekstforfatning og billede/videomateriale er uforudsigeligt og tidskrævende og afregnes på timebasis.

Design fasens omfang afhænger naturligvis af den valgte hjemmesidepakke.

Færdigt tema

I tilfældet med præ-designede temaer består dette arbejde af at arbejde med billeder, skrifttyper, farver. Hjemmesidens forside gøres færdig og udgør grundlaget for den endelige accept af designsprog.

Skræddersyet design

Den skræddersyede side vil selvfølgelig indeholde førnævnte elementer, men vil desuden gennemgå et længere forløb med flere milepæle til kundens godkendelse. Også her er forsiden toneangivende for resten af siden.

En stor del af arbejdet i denne fase foregår i forskellige tegne- og prototypeprogrammer.

Bemærk! Afslutningen af denne fase aktiverer anden del af betalingen.

Når designet ligger fast, begynder den egentlige opbygning af dit website. Listen opgaver er lang, men indeholder bl.a.:

 • Menu-struktur
 • Etablering af sider, tilpasning af indhold, blog oversigt, blog side etc.
 • Klargøring til SEO ved etablering af et godt fundament af teknisk søgemaskineoptimering. Bemærk at dette ikke er det samme som søgeordsoptimering. 
 • Etablering af Google værktøjer. (Google Analytics & Search Console)
 • SSL (Afhængigt af web-hotel)
 • Etc…..

Her ryddes der op, og de endelige justeringer finder sted. Du får her naturligvis mulighed for at gennemgå hjemmesiden for fejl og mangler.

Muligheden for ændringer på dette tidspunkt vil afhænge af det valgte budgetområde. På dette tidspunkt vil budgettet være noget nær opbrugt. Små ændringer vil typisk ikke være noget problem, men større ændringer er ekstra arbejde og afregnes på timebasis.

Det anbefales, at siden testes grundigt inden lancering.

Så er din nye hjemmeside klar til at gå i luften. Med stor sandsynlighed har vi i fælleskab valgt et godt webhotel, hvortil din nye hjemmeside bliver uploadet og åbnet for offentligheden.

Inden vi lader Google indeksere herlighederne gennemgås hjemmesiden en sidste gang for fejl og mangler. SSL opsættes og kontrolleres.

Det videre forløb efter at den nye hjemmeside er gået i luften, er meget forskelligt. Nogle ønsker ikke at røre hjemmesiden med en ildtang, hvor andre ønsker at kunne selv på et eller andet niveau. Indtil videre siger min erfaring mig dog, at det måske er een ud af 10 der ender med at røre deres hjemmeside på trods af et indledende ønske om, at kunne udføre almindelige daglige opgaver på hjemmesiden på egen hånd.

Jeg står naturligvis gerne til rådighed for et fortsat samarbejde omkring din nye hjemmeside i form af vedligeholdelse og opdateringer af indhold. Samtidig er det dog vigtigt for mig at introducere fordelene ved at beherske de mest almindelige opgaver.

Hjemmesidens “maskinrum” (back-end) vil være fremmed og mystisk for de fleste, men de daglige opgaver kan nemt læres, og det drejer sig primært om at afmystificere teknikken.

Skræddersyet undervisning

Alle virksomheder bruger deres hjemmeside forskelligt og jeg tilbyder skræddersyet undervisning, til dem der gerne vil kunne selv.

Desværre kræver hjemmesiden løbende vedligeholdelse ligesom alt andet software. Man kan naturligvis vælge at ignorere dette, og det kan da også gå godt i lang tid.

 Men hjemmesider bliver hacket hele tiden. Selv hjemmesider der er godt beskyttet, kan blive hacket eller ødelagt, så det er vigtigt at have et godt backup-system kørende.

Vedligeholdelsesordninger

Jeg tilbyder forskellige standard vedligeholdelsespakker, men kan også sammensætte pakker til behovet i din virksomhed.

Omfanget af vedligeholdelse og sikring afhænger dels af hjemmesidens aktivitet, men også vigtigheden for virksomhedens indtjening. En lille brochure-hjemmeside kan være lige så vigtig for en lille virksomheds omsætning som en omfattende international koncern-hjemmeside med milliardomsætning kan være for den stor virksomhed.

Priser

Startpakke

Opsætning af selvvalgt tema

6000,-

Baserer på selvvalgt design

Prisen afhænger af opg. omfang

Mobilvenligt design*

Klar til SEO

SSL**

Skræddersyet

Unikt design

9000,-

Design helt fra bunden

Prisen afhænger af opg. omfang

Mobilvenligt design*

Klar til SEO

SSL**

Skriv og bliv kontaktet

Kontakt

Melfar Web Design

Platanhaven 13
5500 Middelfart
DK-Denmark

 • 25 33 19 03
 • mg@melfarwebdesign.dk

En Del af Melfar Digital

Cvr: DK35980083